Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Σε πλήρη δραστηριότητα το εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στην Ημαθία




Στο «φουλ» δουλεύουν οι μηχανές του εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) στο Πλατύ Ημαθίας, δίνοντας έτσι και επίσημα το εναρκτήριο… λάκτισμα για τη φετινή καμπάνια -έτσι λέγεται η περίοδος συγκομιδής, παραλαβής και επεξεργασίας των τεύτλων – της εταιρείας, που θα διαρκέσει ένα μήνα.

«Όλα βαίνουν ομαλά και επιτυχώς», όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΒΖ, Σταύρος Κανσίζογλου, μέλος της Ομοσπονδίας των εργαζομένων της εταιρείας. Μάλιστα, ο ίδιος επισήμανε ότι για τις ανάγκες της φετινής καμπάνιας προσλήφθηκαν στο εργοστάσιο της ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας 320 εποχικοί, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των εργαζομένων στους 420.

Στο μεταξύ, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των τευτλοκαλλιεργητών Κεντρικής Μακεδονίας, Παύλος Μπογιαννίδης, τόνισε: «δυστυχώς τα λάθη του παρελθόντος και η αβεβαιότητα που υπήρχε, κράτησαν μακριά πολλούς τευτλοπαραγωγούς και έτσι φέτος συνολικά ο αριθμός τους ανέρχεται σε 1.200, λιγότερους κατά 800 συγκριτικά με πέρυσι και έναντι των 8.000 που υπήρχαν τα παλαιότερα χρόνια, με την παραγωγή να αναμένεται στους 4,5-5 τόνους».

Πάντως, ο ίδιος τόνισε ότι «εάν δουν οι τευτλοπαραγωγοί της χώρας, ότι η φετινή καμπάνια κύλησε ομαλά και εμείς που σπείραμε τεύτλα πληρωνόμαστε στην ώρα μας, τότε δεσμεύομαι προσωπικά ότι του χρόνου θα καλύψουμε όποιο βαθμό μας ζητηθεί από την εταιρεία, έτσι ώστε και η καμπάνια στη χώρα μας να μην διαρκεί μόνο ένα μήνα, αλλά και πέντε μήνες».

Άλλωστε, όπως παραδέχθηκε οι τευτλοπαραγωγοί της ΕΒΖ «έχουν τα καλύτερα προικιά. Ένα πολύ καλό τιμολόγιο που μας δίνει η ΕΒΖ και από φέτος ξεκινάει η συνδεδεμένη ενίσχυση που είναι της τάξης των 54 ευρώ/στρέμμα». Το μόνο που απομένει «είναι να υπάρχει έγκαιρα η δέσμευση ότι εξασφαλίζεται το απαραίτητο κονδύλι από την εταιρεία για να μας πληρώσει», είπε.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μπογιαννίδης απαντώντας σε σχετική μας ερώτηση τόνισε ότι οι τευτλοπαραγωγοί θα κοστίσουν φέτος στην εταιρεία (παραγωγή και μεταφορικά), 13 με 15 εκατ. ευρώ και “έχουμε λάβει τη δέσμευση ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε εξοφληθεί”.

Πρόσθεσε ότι στα μέσα Οκτωβρίου θα ξεκινήσει τη λειτουργία του και το άλλο εργοστάσιο της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα.



Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕhttp://www.ert.gr/se-pliri-drastiriotita-to-ergostasio-tis-ellinikis-viomichanias-zacharis-stin-imathia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...