Κυριακή 29 Μαΐου 2016

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΝΟΜΟΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ OFFSHORE: Εξηγήσεις ζητά η αντιπολίτευση




Μια περίεργη υπόθεση για τη δυνατότητα ίδρυση offshore εταιρειών από υπουργούς, βουλευτές και άλλα κυβερνητικά στελέχη κι όχι μόνο, έρχεται στο φως.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται από διάταξη που βρίσκεται μέσα στο πολυνομοσχέδιο των 7.500 σελίδων και ψηφίστηκε την περασμένη Κυριακή, δίνεται η δυνατότητα σε υπουργούς, βουλευτές, γενικούς γραμματείς και άλλους αξιωματούχους να έχουν offshore εταιρείες, αρκεί η έδρα τους να είναι σε «φορολογικά συνεργάσιμες» χώρες, ακόμα και αν οι χώρες αυτές χαρακτηρίζονται από το υπουργείο Οικονομικών ως «φορολογικοί παράδεισοι», όπως οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, τα Νησιά Κέιμαν, Τζέρσεϊ, οι Βερμούδες κ.ά.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, το άρθρο 178 του πολυνομοσχεδίου, που τροποποιεί το νόμο του 2003, ο οποίος προέβλεπε γενική απαγόρευση συμμετοχής σε εξωχώριες εταιρείες και ποινές φυλάκισης, χρηματικά πρόστιμα και έκπτωση από δημόσια αξιώματα, από την περασμένη Κυριακή είναι νόμος του κράτους, δίνοντας άφεση αμαρτιών σε κάποιους που ενδεχομένως δεν ήταν εως τώρα «νόμιμοι» και κινδύνευαν να έχουν αυστηρές συνέπειες γι’ αυτόν το λόγο. Και αυτό γιατί, έγκριτοι νομικοί, υποστηρίζουν ότι η διάταξη θα έχει στην εφαρμογή της αναδρομική ισχύ.


crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...