Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ… ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ – Η ομάδα «Κύκλος Προσευχής» και ο εφοπλιστής που ξέπλενε τις μίζες




ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ: «ΕΣΠΑΓΑΝ» ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΣΕ ΜΙΚΡΟΠΟΣΑ
ΚΑΙ «ΖΑΛΙΖΑΝ» ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΜΕΣΩ OFFSHORE ΣΤΗ ΖΥΡΙΧΗ



Oι διαδρομές του «μαύρου» χρήματος και οι μίζες που διακινήθηκαν για να δοθούν τα προγράμματα επισκευών και κατασκευών στη Γερμανική κοινοπραξία HDW/ Ferrostaal δεν έχουν προηγούμενο. Μέσω offshore εταιρειών με ονόματα τύπου KOURKOUMPINI CORP η ομάδα«ΚΥΚΛΟΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ» διαφόρων αετονύχηδων δικηγόρων, τραπεζιτών και εφοπλιστών τίναξαν τη μπάνκα στον αέρα ξεπλένοντας μίζες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για την υπόθεση των υποβρυχίων.


Στα δύο «αμαρτωλά» προγράμματα επισκευών και κατασκευών υποβρυχίων: ΑΡΧΙΜΙΔΗΣ και ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΙΙ οι εμπλεκόμενοι, στελέχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των Ελληνικών Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, στην κυριολεξία «ζάλιζαν» το χρήμα μέσα από υπόγειες και σκοτεινές διαδρομές.


Για παράδειγμα τα χρήματα που πήρε ο Αντώνης Κάντας για να δώσει το «ΟΚ» για τα 54 συστήματα Κ/Β Stinger της STN ATLAS ELEKTRONIK ήταν περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.




Προσέξτε όμως. Τα χρήματα αυτά «έσπαγαν» σε μικροποσά των 70.000 ή 100.000 ευρώ και έφευγαν σιγά – σιγά μέσω διαφόρων offshore εταιρειών όπως η Demtec Limited, Tredeco Limited, Pacific Trading & Engineering Limited S.A., Andromeda MTE S.A. , IRONHELD σε διάφορους λογαριασμούς στις τράπεζες Dresdner Bank και Bank Hoffmann της Ζυρίχης καθώς και στη BNB PARIBAS.








Αίσθηση προκαλούν ακόμα και τα ονόματα των εξωχώριων εταιριών που όπως μπορείτε να δείτε είναι εξόχως ευρηματικά όπως η offshore KOURKOUMPINI CORP!!!

Ο άνθρωπος που αναλάμβανε να «ζαλίσει» τα χρήματα ώστε να μπερδέψει τις διαδρομές του μαύρου χρήματος και να εξαφανίσει τα ίχνη τους δεν ήταν άλλος από τον συνεργάτη του περίφημου Όσβαλντ, ο Φάνης Λυγινός!

Σε άλλες περιπτώσεις προμηθειών τον ρόλο του ενδιάμεσου τον έπαιζε και γνωστός εφοπλιστής!

Σύμφωνα με το 518/2015 Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, το οποίο φέρνει στη δημοσιότητα το Newsbomb.gr, στην υπόθεση δωροδοκίας του Άκη Τσοχατζόπουλου και του τότε προέδρου των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρη Εμμανουήλ, το ρόλο του ενδιάμεσου φέρεται να τον έπαιξε ο εφοπλιστής Μιχάλης Ματαντός και ομάδα ανθρώπων που είχαν τους διακριτικούς τίτλους: ΟΜΑΔΑ Α ή ΚΥΚΛΟΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ.




Συνολικά μέσω του Ματαντού – όπως φαίνεται από το βούλευμα – δόθηκαν μίζες 51 εκατ. ευρώ και 2,9 εκατ. ελβετικών φράγκων! Για να αντιληφθείτε τι ακριβώς συνέβη πρέπει να σημειώσουμε ότι κύριος ανάδοχος των εργασιών στα υποβρύχια ήταν τα ΕΝΑΕ (Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε.).

Μετά την ανάθεση του έργου, τα Ναυπηγεία δήλωναν ότι δεν διέθεταν την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή και έδιναν τις δουλειές υπεργολαβία σε Γερμανικές εταιρείες. Όλα αυτά βέβαια, με το αζημίωτο.






Ολόκληρο το βούλευμα 518/2015 του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών είναι κόλαφος για την περίφημο ΚΥΚΛΟ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ.

Το απίστευτο είναι ότι οι βασικοί κατηγορούμενοι είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, αφού βέβαια πλήρωσαν την εγγύησή τους.

Πάνω από 20 άτομα που ενεπλάκησαν στο μεγαλύτερο σκάνδαλο μετά την υπόθεση του χρηματιστηρίου είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Είναι έξω δηλαδή αυτοί που διαχειρίστηκαν δισεκατομμύρια τα οποία μετακινούσαν ως μαρουλόφυλλα, την ώρα που η μισή Ελλάδα κινδυνεύει να βουλιάξει στα χρέη και τη στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες κινδυνεύουν να χάσουν την πρώτη τους κατοικία επειδή αδυνατούν να πληρώσουν το στεγαστικό τους δάνειο.









Πηγή

Πηγή: http://www.zoomblog.org/2015/05/blog-post_348.html#ixzz3ZpPPcfGk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...