Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015

ΜΕΣΑ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΓΩΓΟ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ... ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ !!!


ΑΜΕΣΑ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΓΩΓΟ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ !!!
Aναρτήσαμε ένα ΑΡΘΡΟ στις 5 Απριλίου στο BLOG της ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ με τίτλο :
'ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ !!! ΤΟ ΑΙΓΙΑΙΟ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟΥ' !!!
κλικ ΕΔΩ : http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2015/04/blog-post_96.html
Διάβασε την τελευταία παράγραφο...στο παρόν άρθρο και θα εξάγεις τα απαραίτητα συμπεράσματα ... !!!!
Παραμύθια δεν λέμε !! και ούτε οι πράξεις μας είναι ....λόγια του αέρα (βλέπε : Ομαδική Αγωγή) !!!

Σε ορίζοντα λίγων ημερών αναμένεται να υπογραφεί η κατ΄αρχήν συμφωνία για την κατασκευή του νέου αγωγού φυσικού αερίου, από τα ελληνοτουρκικά σύνορα μέσω Ελλάδας προς την Κεντρική Ευρώπη, έργο το οποίο αναμένεται να αποφέρει πολλαπλά οφέλη για την ελληνική οικονομία.
Όπως ανέφερε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, (ο οποίος σήμερα και αύριο θα βρίσκεται στη Ρίγα της Λετονίας προκειμένου να συμμετάσχει στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ όπου θα συζητηθεί μεταξύ άλλων η περιφερειακή συνεργασία στον τομέα της ενέργειας) η συμφωνία ενδέχεται να υπογραφεί ακόμη και την επόμενη εβδομάδα.
Η κατασκευή του ελληνικού τμήματος αγωγού από τα ελληνοτουρκικά σύνορα έως τα σύνορα με τη FYROM συνεπάγεται μια επένδυση ύψους 2 δισ. ευρώ που θα δημιουργήσει 2.000 νέες θέσεις εργασίας.
Στα οφέλη για τη χώρα - όπως επισημαίνει το ΥΠΑΠΕΝ - περιλαμβάνονται ακόμη μειώσεις στην τιμή του φυσικού αερίου για την ελληνική αγορά, ανάδειξη της Ελλάδας σε κόμβο φυσικού αερίου με αποτέλεσμα την ανάπτυξη ανταγωνισμού, περιορισμός ή εξάλειψη της οφειλής που προκύπτει από τη ρήτρα "take or pay" που προβλέπει την πληρωμή του αντιτίμου για συγκεκριμένες ποσότητες αερίου, ακόμη και αν αυτές δεν καταναλώθηκαν (όπως συνέβη στη χώρα μας όπου οι καταναλώσεις μειώθηκαν λόγω κρίσης).
Eπίσης, υπάρχει η δυνατότητα άμεσης οικονομικής συνδρομής από τη Ρωσία έναντι των εσόδων που θα έχει το Δημόσιο μετά το 2019 οπότε προγραμματίζεται η λειτουργία του αγωγού και ακόμη συμμετοχή ρωσικών εταιριών στους διαγωνισμούς για έρευνες υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και το νότιο Κρητικό πέλαγος.

__________________
πηγή : newsbomb.gr
____________________

Υ.Γ. ΔΕΝ χρειάζεται να πούμε ότι δια της ατόπου απαγωγής καταλήγουμε στο ...Ιόνιο για τις έρευ


http://filoiypervasi-pireas.blogspot.gr/2015/04/blog-post_15.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...