Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Απίστευτη Πρόκληση από τον ΕΧΘΡΟ Τούρκο: «Η Εισβολή έπρεπε να γίνει…»






ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ
ΝΑ ΠΡΑΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ …

ΜΙΑ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ «ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ2″…


Χαμένος στα παλιάς κοπής τουρκικά επιχειρήματα βρέθηκε ο Μουσταφά Ακιντζί, έχοντας χθες, επέτειος της εισβολής, δίπλα του τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στη διάρκεια των εκδηλώσεων που έγιναν με πανηγυρικό τρόπο στα κατεχόμενα, ο Ακιντζί δικαιολόγησε την εισβολή, την οποία την Κυριακή είχε χαρακτηρίσει πόλεμο.

Είπε πως «την 20η Ιουλίου πρέπει να την κρίνεις από αυτή την άποψη: ήταν μια επιχείρηση για να εμποδίσει το να ριζώσει το πραξικοπηματικό καθεστώς και η Ένωση στην Κύπρο».

Αναφερόμενος στο Κυπριακό ξεκαθάρισε πως η συνιστώσα τ/κ πολιτεία ως ένα από τα ίσα μέρη της ομοσπονδίας με τα κοινοτικά δικαιώματα θα έχει ίσο καθεστώς με την ε/κ κοινότητα στη ΕΕ.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την πλευρά του παράλληλα με τη γνωστή ρητορική του αν και εμφανίστηκε υποστηρικτικός στη διαδικασία των συνομιλιών έσπευσε να αναφέρει πως Τουρκία και ψευδοκράτος θα προχωρούν σ’ αυτή την προσπάθεια ως «μητέρα και κόρη». Τόσο ο Ερντογάν όσο και ο Νταβούτογλου στο μήνυμα του, έσπευσαν να υπενθυμίσουν τον εγγυητικό ρόλο της Τουρκίας στο νησί.

Στην αντίπερα όχθη, ο πρόεδρος Αναστασιάδης έστειλε τα δικά του μηνύματα με αφορμή την μαύρη επέτειο. Μηνύματα που αφορούν την ανάγκη για ενότητα. Είπε πως «έχουμε εμπλακεί σε ένα διάλογο για να επιτύχουμε την απελευθέρωση της πατρίδας μας» και σημείωσε ότι είναι νωρίς να προβεί σε απολογισμό του διαπραγματευτικού έργου.«Φιλελεύθερος»













Πηγή

Πηγή: http://www.zoomblog.org/2015/07/blog-post_826.html#ixzz3gcfuSYS4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...